In 2010 begon Jérémy Recchione bij Pierre Naigeon in de Bourgogne te werken. Hij vertrok vervolgens voor een paar maanden naar Australië om andere horizonten te verkennen en keerde in 2013 terug om parallel aan zijn activiteit als werknemer, zijn eerste druiven te vinifiëren die hij van bevriende wijnboeren had gekocht. Gedurende 6 jaar heeft Jérémy Recchione geduldig het vak geleerd, geëxperimenteerd, geluisterd en zijn techniek verfijnd.
En dan, in 2019, is het de grote sprong. Hij kocht een perceel Bourgogne Aligoté “Les Cerisiers” gelegen in het dorp Messanges (Hautes Côtes de Nuits) en creëerde uiteindelijk zijn landgoed met een zeer duidelijke gedragslijn.
De filosofie van het domein is vooral om de natuur te respecteren en wat ze ons nalaat. Ze bewerken de wijnstokken zo gezond mogelijk en de wijnen worden vervolgens op natuurlijke wijze gevinifieerd. Ze sorteren in de wijngaard en oogsten in kleine kistjes van 5 kilo, waardoor de druiven zo veel mogelijk beschermd worden. Ze gebruiken alleen natuurlijke gisten voor de fermentaties en voegen niets toe. Het gebruik van zwavel is nihil of tot het maximum beperkt. “Met onze wijnen willen we gewoon plezier brengen en een emotie overbrengen.”
Voorverkoop nieuwe jaargangen Q4.
© Vintology. Alle rechten voorbehouden.
Website by Digital Engineers
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op 'Accepteren' te klikken, stemt u in met het gebruik van cookies. Meer info