Over ons

Een neus voor wijn met persoonlijkheid

Ben je op zoek naar wijn die honderduit vertelt over de streek waar ze vandaan komt? Die je volop hints geeft over de bodem die haar voedt en het klimaat dat haar vormt? Welkom!

Geniet mee van onze passie voor wijnen die enthousiast het verhaal brengen over hun reis van grond naar glas – optimaal gegidst maar zo weinig mogelijk gestuurd door de maker.

Hier draait alles om wijnen met persoonlijkheid. Liefst van al nog delicaat en complex. 

Onze missie is dus heel helder: wij ontdekken unieke, vaak nog weinig bekende domeinen en wijnen en zetten ze hier op de kaart. We vertegenwoordigen onze wijnmakers en verdelen hun topproducten bij gastronomische restaurants, wijnwinkels en webshops.

Veel plezier met je ontdekkingstocht.

Over de mensen achter Vintology

Diederich De Maeseneire

Diederich richtte Vintology op in 2015. Italië is zijn tweede thuisland en Italiaanse wijn een eindeloos pretpark om in te ravotten. Piemonte zit in zijn hart, Nebbiolo is zijn Amico Eterno. 

Tot waar die passie kan leiden? Tot eigen wijn, natuurlijk. Als wijnmaker leeft Diederich zich uit op het familiedomein La Canonica di San Vincente.

Die ene ontdekking die in Diederichs geheugen gegrift staat als ‘ronduit spectaculair’? De Rosese uit Ligurië.

Tom Haes

Toms loopbaan ademt topwijn. Als sommelier bij klassezaken als De Jonkman**; Bachtekerke, Brasserie Latem en Zilte*** bracht hij zijn kennis en toewijding over op duizenden tafelgasten. Vandaag is hij vennoot bij Vintology.

Toms smaakpapillen hebben een voorliefde voor Pinot Noir. Hij is Frankrijkkenner en kent elke cm² terroir in de Bourgogne op zijn duimpje. Gevraagd naar zijn spectaculairste ontdekking met Vintology, is Tom eveneens stellig: Rosese uit Ligurië.