Cherubini

Exclusive

Beschrijving

Ken je de mousserende wijnen van Franciacorta? Die komen allemaal uit een gebied in Lombardije dat begrensd wordt door o.m. het Lago d’Iseo en de stad Brescia. Met het domein Cherubini zitten we net buiten deze zone, nog wat meer oostwaarts.

In een natuurpark buiten Brescia, bezaaid met glooiende heuvels, vinden we de vallei terug die Cherubini haar identiteit schenkt. Door de eeuwen heen voerde water hier telkens nieuwe lagen grond aan. Zo ontstond een terroir die je nog best kan vergelijken met een lasagne. De rotsen barsten hier van de kalk, de ondergrond bestaat voornamelijk uit klei.

Deze vallei geniet bovendien voortdurend van een lichte bries en schommelende temperaturen. Bodem én klimaat geven de wijnen van Cherubini hun kenmerkende mineraliteit en zuurtegraad.

Onkruidverdelgers en pesticiden laat men hier overigens links liggen. De achterliggende filosofie? Zo weinig mogelijk ingrijpen, zowel op de wijngaard als in de kelder. Dat verklaart ook de keuze voor klassieke Zero Dosage methodes – de rijping vindt enkel plaats in cementtanks. Dat garandeert producten die hun terroir ten volle vertegenwoordigen.

Het hele jaar door beschikbaar.

 

Informatie

Type
Import
Adres
Via Torricella di Sopra, 150, 25127 Brescia BS, Italië

Andere producenten in de regio