Cesare Bussolo is ongetwijfeld een van de interessantste wijnproducenten die je momenteel in Piemonte aantreft. Hij is geboren en getogen in het hart van La Morra. Van kindsbeen af werd Cesare dan ook ondergedompeld in de wijnbouw. Hij studeerde af aan de Alba Wine School. Sinds 2007 werkt hij voor het landgoed van zijn boezemvriend Roberto Voerzio. Bussolo is betrokken bij zowel de wijngaarden als het volledige productieproces en groeide daarmee uit tot een trouwe en onmisbare partner.
In 2009 ging Bussolo solo. Hij kocht een wijngaard van liefst 90 jaar oud in Santa Lucia, een gebied dat bijzonder goed is aangepast aan de Barbera cultuur van La Morra, dat hij als de beste terroir in de wereld beschouwt. In 2010 maakte hij werk van een herbeplanting van de wijngaard. Hij koos voor een hoge plantdichtheid van circa 8000 planten per hectare, waardoor de opbrengst per plant gereduceerd werd tot 1 kg.
De wijngaard wordt biologisch geteeld, zodat de terroir volledig tot zijn recht kan komen. Ook in de wijnkelder wordt gekozen voor het natuurlijk proces met inheemse gist, no alteration en malolactische fermentatie in stalen tanks. Nadat de wijn in eiken vaten is gerijpt wordt deze zonder filtering gebotteld.
Voorverkoop nieuwe jaargangen Q1
© Vintology. Alle rechten voorbehouden.
Website by Digital Engineers
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op 'Accepteren' te klikken, stemt u in met het gebruik van cookies. Meer info