Cesare Bussolo

Exclusive

Beschrijving

Cesare Bussolo is ongetwijfeld een van de interessantste wijnproducenten die je momenteel in Piemonte aantreft. Hij is geboren en getogen in het hart van La Morra. Van kindsbeen af werd Cesare dan ook ondergedompeld in de wijnbouw. Hij studeerde af aan de Alba Wine School. Sinds 2007 werkt hij voor het landgoed van zijn boezemvriend Roberto Voerzio. Bussolo is betrokken bij zowel de wijngaarden als het volledige productieproces en groeide daarmee uit tot een trouwe en onmisbare partner.

In 2009 ging Bussolo solo. Hij kocht een wijngaard van liefst 90 jaar oud in Santa Lucia, een gebied dat bijzonder goed is aangepast aan de Barbera cultuur van La Morra, dat hij als de beste terroir in de wereld beschouwt. In 2010 maakte hij werk van een herbeplanting van de wijngaard. Hij koos voor een hoge plantdichtheid van circa 8000 planten per hectare, waardoor de opbrengst per plant gereduceerd werd tot 1 kg.

De wijngaard wordt biologisch geteeld, zodat de terroir volledig tot zijn recht kan komen. Ook in de wijnkelder wordt gekozen voor het natuurlijk proces met inheemse gist, no alteration en malolactische fermentatie in stalen tanks. Nadat de wijn in eiken vaten is gerijpt wordt deze zonder filtering gebotteld.

Voorverkoop nieuwe jaargangen Q1

 

Informatie

Adres
Regione Cerretto, 10, 12064 La Morra CN, Italië
Wijnen
Dolcetto d'Alba San Bortolomeo - Technische fiche / Afbeelding
Barbera d'Alba Vigna Santa Lucia - Technische fiche / Afbeelding
Barbera d'Alba Roscaleto - Technische fiche / Afbeelding

Andere producenten in de regio

Piemonte - Barolo Serralunga d'Alba
Piemonte - Barolo Castiglione Falletto
Piemonte - Barolo La Morra
Piemonte - Barolo Serralunga d'Alba
Piemonte - Barbaresco
Piemonte - Barolo La Morra
Piemonte - Barolo Serralunga d'Alba