Aandacht besteden aan de bodem betekent zijn behoeften begrijpen. Je moet de bodem helpen om zelfvoorzienend te worden door de omstandigheden te creëren waarin deze de voeding kan krijgen die nodig is, rechtstreeks van de talrijke plantaardige en dierlijke organismen die erin leven.
Het is nu twintig jaar geleden dat ze begonnen met biologisch-dynamische landbouw. Ze realiseerden zich dat om met de natuur te werken het de moeite waard is om de tijd te nemen om haar te observeren. De zogenaamde “Terroir” is de eenheid en harmonie van vier elementen: Aarde, Lucht, Leven en Mensheid, dus daar richten ze zich op.
De oogst is handmatig en alle handelingen in de kelder zijn gericht op het behoud van de oorspronkelijke kwaliteit van de druiven. Door op deze manier te werken kunnen ze hun wijn het karakter van het land meegeven.
Het werk, zowel in de wijngaard als in de kelder, volgt de maankalender.
Dit is de geweldige filosofie en manier van werken bij Castello dei Rampolla. Geen wonder dat ze zo een prachtige diepe en complexe wijnen maken.
© Vintology. Alle rechten voorbehouden.
Website by Digital Engineers
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op 'Accepteren' te klikken, stemt u in met het gebruik van cookies. Meer info