Nieuw Domein : Jérôme Galeyrand – Gevrey Chambertin

Met trots verwelkomen we graag Jérôme Galeyrand uit Gevrey Chambertin, Bourgogne. Dit kleinschalig domein vol vakmanschap en passie wordt geleid door Jérôme.

 

 

Domaine Jérôme Galeyrand ligt in Gevrey-Chambertin, in het dorpje Brochon. Jérôme maakt zeer identitaire wijnen op slechts 5,2ha. Zijn belangrijkste appelaties liggen in Gevrey Chambertin, Fixin, Marsannay en Côte de Nuits Village. De wijnstokken worden zo mileuvriendelijk mogelijk onderhouden. De focus ligt op Aligoté, Chardonnay en Pinot Noir.

Volgens Jérôme heb je de volgende 3 essentiële elementen nodig om een geweldige wijn te maken:

  • Een prachtige terroir
  • Een wijnstok met een opmerkelijk genetisch erfgoed
  • Een wijnmaker die het geheel respecteert en dient

Om het terroir aan het woord te laten wordt er in de wijngaarden volgens de biologische en biodynamische visie gewerkt. De wijnstokken worden met de hand geploegd en geöogst volgens de maancylci. Enkel bewerking met koper, bevochtigde zwavel, kruidenthee en natuurlijke producten. Chemicaliën worden ten alle kosten geweerd!

Jérôme weet van al zijn stokken wanneer en door wie ze zijn aangekocht en aangeplant. Door vergevorderde DNA-analyse heeft hij alles kunnen hertraceren. Het is niet omdat het een oude stok is dat het een goede stok is. Slechte stokken worden dan ook zonder twijfel vervangen door nieuwen van hogere kwaliteit.

Tijdens het wijnmaak-proces wordt het werk voort gezet om de ‘levende wereld’ die in de wijngaarden is opgezet geweest te respecteren. Het vers druivensap wordt zonder enige technologische of oenologische processen verwerkt. Daarmee wordt bedoeld: geen industriële gist, geen klaring, geen enzymtoevoeging en minimale toevoeging van sulfieten. Jérôme wilt wijn aanbieden die de terroir onthult, zonder gemaskeerd te worden en zonder de gezondheid te schaden.

 

Voor meer info, volg onderstaande link:
Link Jérôme Galeyrand