Testamatta 2020

Testamatta 2020 bibi Graetz Super Tuscan

De Testamatta 2020 is een streling voor het oog, met de heldere robijnrode kleur zo typerend voor Sangiovese. Hij verleidt je verder met een heerlijke geur van kersen, donkere bessen en chocolade. Frivool, zo levendig en toch vol verfijning en diepgang. Dat mooie palet wordt ondersteund door  stevige maar fluweelzachte tannines en een lange finale met kruidige noten.

De Testamatta is een uniek staaltje vertegenwoordiging van geschiedenis en streektraditie. Veel wijnstokken zijn ouder dan 80 jaar. Elk perceel is de stille getuige van een cultureel en oenologisch erfgoed. Elk van die unieke herkomsten voegt een pigment toe. Dat drukt de eigenaar-kunstenaar ook uit op het etiket van de fles. 

De Testamatta bereikt door dat spontane overvloeien een onberispelijke harmonie. Je wordt telkens weer weggeblazen door dat fragiele maar geniale evenwicht. Er zit een verleidelijk wilde kant aan de wijn die met gebeitelde intensiteit naar voren komt. Donker fruit, kruiden, teer, zoethout en geroosterde specerijen zorgen voor een prachtig elegant boeket. 

Expert rating: 
RP

Robert Parker

95
DC

Decanter

97
JS

James Suckling

94
IB

Jane Anson Inside Bordeaux

97
91,66 €
-+
verzendkost
sites/all/themes/vintology/tooltipformatter-icons/message-16-info.png

In het kort:

Land / Regio: 

Italië

Soort wijn: 

Rode wijn

Prijs categorie: 

90€ - 99.99€

Millesime: 

Domein / Chateau: 

Bibi Graetz

Volume: 

Appellatie: 

IGT Toscana Rosso