Recioto is een zoete rode wijn gemaakt. Dat komt omdat gedroogde druiven aan de basis liggen van de Recioto: de Corvina Veronese (Cruina of Corvina), Corvinone en Rondinella, waaraan in mindere mate andere druiven aan mogen worden toegevoegd. De druiven worden gedroogd tot minstens 1 december. De gisting van de suikers, waardoor die in alcohol worden omgezet, houdt zo spontaan pas op de plaats.
Recioto vertegenwoordigt de ziel van Verona: je treft hem achter elke voorgevel aan. Elk gezin heeft Recioto in huis: om bezoekers iets eenvoudig maar lekker voor te schotelen, om een hardnekkig verkoudheidje of hoest te bekampen of om net bevallen vrouwen op krachten te brengen.
Recioto Amandorlato kan worden omschreven als een middenweg tussen Recioto en Amarone. Sommigen vergelijken het met een Porto: het wordt gekenmerkt door een aangename laatste bitterheid. Weinig mensen kennen deze drank. Een echte verborgen parel dus. Zo hebben we ze graag, zo delen we ze graag met u.