Predappio Riserva Le Lucciole 2018 Magnum

Predappio Riserva  Le Lucciole 2018 Magnum Chiara Condello

Chiara Condello is een vrouw met een missie. Ze geldt als een van de meest talentvolle wijnmakers van Italië. Ze tekent voor eerlijke maar toch verfijnde wijnen. Le Lucciole is haar visitekaartje. En wat voor een. Deze wijn doet elk hoogwaardig stukje vlees alle eer aan. Sappig zoals alleen een Sangiovese kan zijn en klaargestoomd om uitgesproken vlezige smaken aan te vullen.

De Romagna Sangiovese Predappio Riserva DOC is het resultaat van een uitgekiend productieproces. De fermentatie van de druiven wordt aan moeder natuur overgelaten. Daarna macereren ze 25 tot 45 dagen in zowel houten als stalen reservoirs. Slavische eik, geduld en tijd vormen de voornaamste ingrediënten van het daarop volgende rijpingsproces. Na twee jaar wordt de Predappio een Riserva, klaar om te bottelen.

Het etiket is al even elegant als de wijn. Een donkere, bijna ondoordringbare robijnrode kleur verraadt de intensiteit  van de Predappio. De neus bevestigt dat: rijk, prikkelend en met de tonen van rijp fruit die gaandeweg plaats maken voor de geur van de houtlagering. Alsof je zelf in een ton Slavische eik bent gekropen.

De eerste slok van de Predappio Riserva maakt van elke wijnliefhebber op slag een gelukkig man of vrouw: een krachtige maar eenvoudige body met een krachtige afdronk die je mond voor lange tijd in een tempel van de smaak omtovert.

84,00 €
-+
verzendkost
sites/all/themes/vintology/tooltipformatter-icons/message-16-info.png

In het kort:

Land / Regio: 

Italië / Emilia-Romagna

Soort wijn: 

Rode wijn

Cépage: 

Sangiovese

Prijs categorie: 

80€ - 89.99€

Millesime: 

Domein / Chateau: 

Chiara Condello

Volume: 

Appellatie: 

Predappio