Pinot Nero 2019

Pinot Nero 2019 Tenuta Spinelli Marche

De Marche is een wijnregio die bol staat van de mooie verhalen. Het verhaal van de Pinot Noir van Tenuta Spinelli is er zo een. De druif wordt hier immers voornamelijk gebruikt voor de productie van schuimwijn. De wijnmaker besloot echter zijn geluk en talent te beproeven door een klein deel van de oogst aan te wenden voor rode wijn. 

Dat resulteerde in welgeteld 900 bijzondere flessen wijn met een bewaarpotentieel tot tien jaar ver. De kleur van deze Pinot Nero varieert van diep robijn tot zwart. De aroma’s staan bol van rood en zwart fruit, verruimd met o.a. vruchtenpitten, zoethout en kruiden. 

Het talent van de wijnmaker kwam tot uiting en men besloot 900 flessen te bottelen, België heeft de helft van deze productie opgekocht (Vintology). Van deze Elegante wijn zijn nog enkele flessen beschikbaar. Bij het proeven openbaren alle kenmerken van topwijn zich snel en gecoördineerd: kracht, complexiteit, weelde en elegantie. Een sappige, volle textuur doet de rest. Vintology wist de hand te leggen op de helft van deze minuscule selectie. Daarvan zijn nog slechts enkele flessen beschikbaar.

35,79 €
-+
verzendkost
sites/all/themes/vintology/tooltipformatter-icons/message-16-info.png

In het kort:

Land / Regio: 

Italië / Marche

Soort wijn: 

Rode wijn

Cépage: 

Pinot Noir

Prijs categorie: 

30€ - 39.99€

Millesime: 

Domein / Chateau: 

Tenuta Spinelli

Volume: 

AANVERWANTE PRODUCTEN