Gattinara 2017

Gattinara 2017 Franchino Alto Piemonte Future of Nebbiolo

De Gattinara 2017 is het resultaat van noeste ambacht. Na een handmatige pluk en selectie in de tweede week van oktober gaan de druiven in een pers, waarna ze drie weken fermenteren in betonnen tanks. Daarna rijpt de wijn drie jaar in eikenhouten vaten. 

De warme kleur van granaatappel valt meteen op bij deze transparante wijn. De robijnrode flitsen maken de wijn levendig en wijzen op de consistentie van de vloeistof. In de neus valt meteen de mineraliteit op. De ijzerhoudende aroma’s verwijzen naar de bodem van vulkanische origine. Die geur is meesterlijk verweven met tinten van viooltjes, koffie, zwarte peper en rode vruchten.

Schrijver en regisseur Mario Soldati schijnt ooit te hebben gezegd: “Een slokje Gattinara. Zolang het maar waar is, natuurlijk. Meer vraag ik niet". Dat slokje brengt body en souplesse, veel smaak met uitzonderlijke balans. Hartig, met jeugdige en dus stevige maar extreem zoete tannines. Ondanks zijn 14% is geen enkele alcoholsmaak te bespeuren. In de afdronk amandelen die hinten op klasse en bijna oneindig potentieel. Een wijn die kan concurreren met de grootste Piemontese rode wijnen.

26,20 €
-+
verzendkost
sites/all/themes/vintology/tooltipformatter-icons/message-16-info.png

In het kort:

Land / Regio: 

Italië / Piemonte

Soort wijn: 

Rode wijn

Cépage: 

Nebbiolo

Prijs categorie: 

20€ - 29.99€

Millesime: 

Domein / Chateau: 

Franchino

Volume: 

Appellatie: 

Gattinara