Gaia & Rey 2017

Gaia & Rey 2017 Gaja Chardonnay

De Gaia & Rey 2017 kan je zonder veel omwegen een schitterende wijn noemen. Een minerale chardonnay zoals het hoort, vol toetsen van tropisch fruit en ook zijdezachte tannines. Een rijke smaak is je deel. Rijp fruit lijkt de show te gaan stelen, maar wordt op het juiste ogenblik uitgedaagd door de juiste hoeveelheid levendige, frisse zuren. Een eindeloze afdronk doet je definitief smelten. 

De Gaia & Rey 2017 is er dus eentje voor pure genieters. Maar ook voor wie geduld heeft. Want pas na vijf jaar rijping in de kelder glanst deze parel op zijn mooist. Al die tijd kan je je gasten alvast vertellen dat de wijnmaker er al in 1979 van overtuigd geraakte dat de rijke bodems in de streek van de Langhe tot nog meer in staat waren dan het voortbrengen van rode druivenrassen. Gaja vernoemde die allereerste wijngaard naar zijn dochter Gaia én naar zijn grootmoeder Clothilde Rey. Gaia & Rey…

Wanneer het moment gekomen is om deze prachtfles te ontkurken, maak je het feest compleet door te kiezen voor risotto met sint-jacobsschelpen, kreeft en krab.

Expert rating: 
RP

Robert Parker

93
171,82 €
-+
verzendkost
sites/all/themes/vintology/tooltipformatter-icons/message-16-info.png

In het kort:

Land / Regio: 

Italië / Piemonte

Soort wijn: 

Witte wijn

Cépage: 

Chardonnay

Prijs categorie: 

> 100€

Millesime: 

Domein / Chateau: 

Gaja

Volume: 

Appellatie: 

Langhe

AANVERWANTE PRODUCTEN