Punto Zero

De familie de Besi koesterde een droom: wonen en werken in de groene Colli Berici, het ‘land van schoonheid en natuur’. Ze kochten in 1994 een landgoed omgeven door weiden, bossen en velden van gouden graangewassen. In zijn romans beschrijft Guido Piovene de Colli Berici als volgt: "Een rimpel in de vlakte ... Zachtjes opgeheven door de wind. Zachte hellingen, open valleien, vriendelijke mistjes ..."

De fossielen herinneren er ons aan dat deze streek uit de zee is geboren. Vandaag domineert het beeld van overvloedig en keurig aangeplante gewassen temidden van een bijna wilde natuur. Een land van ingedommelde dorpen, oude kolommen en kleine kerken, rustieke villa’s en aristocratische residenties. Aan de horizon niets dan heuvels met lange rijen wijnstokken en stippels van olijfboomgaarden.

De ontmoeting met streekbewoners deed bij de de Besi’s meteen een nieuwe passie ontluiken: waken over de wijngaarden van de Colli Berici. En dus besloten ze hun bedrijfservaring aan wijn te gaan wijden. Een prestigieus landgoed was geboren: Punto Zero.

Punto Zero omvat 45 hectare, waarvan 10 hectare bezaaid met wijnstokken. Sommige wijngaarden stammen uit 1965, anderen werden in 1994 herplant door de familie de Besi. Met deze investering wilden zij van meet af aan de kwaiteit van het eindproduct waarborgen.

33,50 €
17,00 €
58,70 €
17,00 €
58,90 €
Abonneren op Punto Zero