Manni Nössing

In Südtirol mag dan de Italiaanse vlag wapperen, op de menukaarten prijkt worst met zuurkool in plaats van tomaat mozzarella. De straatnamen zijn overwegend Duits. Hier in de torenhoge Dolomieten runt Manni Nössing een kleine wijnmakerij. Zijn wijngaarden profiteren van het bergklimaat en de steile gletsjerhellingen die samen het Valle Isarco vormen, het smalle dal ten noordoosten van Bolzano dat bekend staat om zijn frisse, aromatische witte wijnen.

Manni, afkomstig uit een boerenfamilie, is autodidact. Elk oogstjaar zet hij een stap vooruit in zijn leerproces. Met succes. Sinds 2000 breidde hij zijn bedrijf uit tot 5 hectare. Alle wijngaarden bevinden zich op 650 tot 800 meter hoogte. Ze zijn beplant met Kerner, Grüner Veltliner, Müller Thurgau, Riesling, Sylvaner en Gewürztraminer. Kerner, een kruising tussen Riesling en Schiava (een lokale rode druif), vertegenwoordigt de helft van Manni’s productie. Het is een visitekaartje van de huisstijl: precisie, versheid, klasse en mineraliteit.

Om de terroir maximaal te respecteren, kiest Manni Nössing voor roestvrijstalen tanks om de delicate aroma’s te bewaren. Enkel één op twee Veltliner druiven maakt een periode in acacia-vaten door. Manni Nössing staat voor wijnen die finesse en complexiteit combineren tot een meesterlijke smaakervaring. De bergen als leverancier van wijn die even hoge toppen scheert.

22,25 €
Abonneren op Manni Nössing