Il Palagio

De statige villa Il Palagio pronkt bovenaan een lange, steile helling met uitzicht op de Toscaanse heuvels. Dit golvende landschap is al eeuwenlang de leverancier van talloze streekproducten. De nabijgelegen stad Figline Valdarno stond in de middeleeuwen bekend als de ‘schuur van Firenze’, omwille van haar overvloedige maïsoogsten.

Het landgoed bestrijkt 350 hectare, het merendeel is nog steeds bos met tussenin enkele prachtige meren. Toen Sting en zijn vrouw Trudie het domein kochten, in 1999, was het evenwel in een staat van verval beland. Inmiddels werd het door de beroemde popzanger in al zijn oude glorie hersteld.

Het koppel heeft zich toegelegd op wijn maken volgens de lijfspreuk van Paolo Caciorgna: “Wijn is als een muziekcompositie waarvan de partituur al geschreven is. Als een opera die de tenor of muzikant steeds opnieuw opvoert. De noten blijven dezelfde, maar leveren telkens weer een ander opwindend resultaat op. Elke dag opnieuw probeer ik de druiven zo goed mogelijk te interpreteren; druiven die met grote zorg en tederheid worden geteeld, met alle antieke en moderne middelen die mij toelaten hun kwaliteit tot uiting te brengen.”

Abonneren op Il Palagio