Glera

Deze druif kennen we allemaal. Alleen kennen wij de Glera officieel als Prosecco. Dan weet je ook meteen dat we in Italië zitten. In de regio’s Veneto en Friuli wordt de groene Glera al honderden jaren geteeld. Deze streken staan dan ook bekend om hun mousserende wijnen.

Vanwaar de naamsverandering? Die vond plaats in 2009, toen de ‘Prosecco di Conegliano-Valdobbiadene’ bevorderd werd tot de DOCG-status. Dat is het hoogste kwaliteitsniveau die een Italiaanse wijn kan behalen. Alle wijnen die onder deze titel vallen moeten de naam ‘Prosecco’ voeren - en dus niet langer de naam van de druivensoort. Om diezelfde reden kan je nooit een fles Prosecco uit een andere regio dan Noord-Italië hebben.Deze druif kennen we allemaal. Alleen kennen wij de Glera officieel als Prosecco. Dan weet je ook meteen dat we in Italië zitten. In de regio’s Veneto en Friuli wordt de groene Glera al honderden jaren geteeld. Deze streken staan dan ook bekend om hun mousserende wijnen.

Vanwaar de naamsverandering? Die vond plaats in 2009, toen de ‘Prosecco di Conegliano-Valdobbiadene’ bevorderd werd tot de DOCG-status. Dat is het hoogste kwaliteitsniveau die een Italiaanse wijn kan behalen. Alle wijnen die onder deze titel vallen moeten de naam ‘Prosecco’ voeren - en dus niet langer de naam van de druivensoort. Om diezelfde reden kan je nooit een fles Prosecco uit een andere regio dan Noord-Italië hebben.

Abonneren op Glera