Brunello di Montalcino Donna Rebecca 2017

Brunello di Montalcino Donna Rebecca 2017 Ridolfi

Afkomstig van het beste perceel van het wijngoed, gelegen op de noordoostelijk gerichte heuvels van Montalcino op zo’n 300 meter hoogte. De bodem is hier rijk aan klei, fossielen en ook zandsteen op de hoogste delen. De wijnstokmot wordt op biologische manier bestreden. Biologische humus en groenbemesting zijn de strikte norm voor bodembehandeling.

De beste druiven worden zorgvuldig geselecteerden met de hand geplukt. Ze fermenteren en rijpen apart. De volle bes gist en macereert 90 dagen lang in specifiek voor dit proces vervaardigde vaten van Tonnellerie Baron. De wijn rijpt 30 maanden in barriques van Tonnellerie Baron en 18 maanden op fles. 

Het eindresultaat heeft een alcoholpercentage van 14,5 % en vertoont een diep robijnrode kleur. De geur van pruimen, donkere kersen, rozen, houtkrullen, zwarte peper, vanille en kruidnagel getuigen van de unieke kwaliteit van deze wijn. Kracht arm in arm met elegantie en gedragen door fluweelzachte tannines zorgen voor een verrukkelijke smaak. De afdronk is lang, fris en sierlijk. 

Traag gegaarde stoofpotjes, wild en harde kaas zijn als enigen opgewassen tegen deze magistrale wijn. Al is het ook een geweldige ervaring om de wijn op zichzelf te degusteren.

118,00 €
-+
verzendkost
sites/all/themes/vintology/tooltipformatter-icons/message-16-info.png

In het kort:

Land / Regio: 

Italië / Toscane

Soort wijn: 

Rode wijn

Cépage: 

Sangiovese

Prijs categorie: 

> 100€

Millesime: 

Domein / Chateau: 

Ridolfi

Alc. %: 

Volume: