Barolo La Serra 2014

Barolo La Serra 2014 Roberto Voerzio La Morra

La Serra is de naam van een wijngaard in de gemeente La Morra. Ze bevindt zich op zo’n 335 - 410 meter hoogte en is gericht op het zuidoosten. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken bedraagt 35 jaar. Elke wijnstok wordt zorgvuldig gesnoeid om een extreem lage opbrengst te garanderen - ongeveer 500 gram fruit per plant. Dit is een van de beste wijngaarden in La Morra, bekend om zijn tanninerijke, gestructureerde wijnen.

De druiven wordt handgeplukt eind september, begin oktober. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks op inheemse gisten. Daarna start een 24 maanden durende rijping en in oudere Franse eikenhouten vaten. De wijn vervolgt zijn weg in tanks om tenslotte 8 maand te rijpen op fles. 

Het smaakprofiel van de Barolo La Serra: zwarte kersen, pruimen, bloedsinaasappel, munt, zoethout. Fijne tannines, goede structuur. Bij deze topwijn hoort een schitterend (streek)gerecht: gegrilde biefstuk, geroosterd gevogelte, risotto met truffels, oude Italiaanse schapenkaas… Smakelijk!

Expert rating: 
JS

James Suckling

94
VM

Vinous Media

95
RP

Robert Parker

93
256,80 €
-+
verzendkost
sites/all/themes/vintology/tooltipformatter-icons/message-16-info.png

In het kort:

Land / Regio: 

Italië / Piemonte

Soort wijn: 

Rode wijn

Cépage: 

Nebbiolo

Prijs categorie: 

> 100€

Millesime: 

Domein / Chateau: 

Roberto Voerzio

Alc. %: 

Volume: 

Appellatie: 

Barolo

AANVERWANTE PRODUCTEN