Barbaresco 2019

Barbaresco 2019 Franco Massolino

De bodem van het Barbaresco gebied biedt ons een zeer bijzondere expressie van Nebbiolo. Deze wijngaarden zijn in staat wijnen te geven met een uitzonderlijk evenwicht en finesse, delicaat en elegant. Een zeer overtuigende en fascinerende uitdrukking.

In de neus: verleidelijke florale tonen komen naar voren, vergezeld van hints van rood fruit die het glas een zeer precieze identiteit geven; we hebben te maken met wijnen die zachter en delicater zijn dan onze Barolo, maar met een ongelooflijke charme.

Grote harmonie, zachte tannines en evenwichtige zuren; hij heeft een aangenaamheid die ongetwijfeld het karakter van deze buitengewone gebieden onderstreept... dit zijn de kwaliteiten die wij zoeken in onze Barbaresco wijnen!

Het is raadzaam het te karaferen en het te drinken bij een temperatuur van 18-20°C. Hij komt het best tot zijn recht in combinatie met rijke en smakelijke gerechten, van verse pastagerechten met een rijke vlees- of groentesaus, tot rood vlees, gegrild of geroosterd. Hij smaakt ook uitstekend bij kazen, van zachte kazen tot delicate blauwe kazen.

Expert rating: 
DC

Decanter

94
39,00 €
-+
verzendkost
sites/all/themes/vintology/tooltipformatter-icons/message-16-info.png

In het kort:

Land / Regio: 

Italië / Piemonte

Soort wijn: 

Rode wijn

Cépage: 

Nebbiolo

Prijs categorie: 

30€ - 39.99€

Millesime: 

Domein / Chateau: 

Massolino

Alc. %: 

Volume: 

Appellatie: 

Barbaresco