Rosso di Montalcino

Net als grote broer Brunello di Montalcino DOCG vinden we de Rosso di Montalcino terug in het hart van Toscane in Midden-Italië. De DOC werd opgericht in 1984 om het merendeel van de druiven afkomstig van de jongere wijngaarden en nieuwe aanplantingen te kunnen erkennen.

De idee was een wijn te maken met een frissere stijl en aanzienlijk minder verouderingstijd (een jaar waarvan slechts zes maanden op eik) dan de Brunello. Dit zou producenten al wat opbrengsten uit de verkoop van jongere wijn geven in afwachting dat de Brunello rijpt - 5 jaar lang op het domein.

Vandaag wordt de wijn geprezen omwille van zijn onderscheiden smaak met veel diepte. Zwarte en wilde bessen zwaaien de plak, terwijl een subtiel samenspel tussen eik, kruiden en vanille een herkenbare stempel drukt. Deze volle wijn wordt vervaardigd uit 100% Sangiovese (meerbepaald de lokale ‘Grosso’ vorm).

De Rosso di Montalcino is een vitale wijn die steunt op frisheid én structuur. Daardoor kan hij op een jonge leeftijd al veel lekkerbekken gelukkig maken.

Abonneren op Rosso di Montalcino