Bramaterra

De naam Bramaterra is sinds 1914 gemeengoed voor wijnproducenten uit de Lombardische gemeenten Masserano, Brusnengo, Curino, Roasio Villa del Bosco, Sostegno en Loazzolo. Bramaterra is dus de merknaam die de lokale wijntraditie in dit gebied verenigt en vertegenwoordigt.

Al deze gemeenten liggen tussen de plooien van de ontelbare heuvels die dit gebied rijk is. Ze zijn miljoenen jaren geleden ontstaan. De grond is vruchtbaar en bevat veel porfier. Aan de westkant bevat de bodem iets meer zand, aan de oostkant meer klei. De bergkam van de Monte Rosa biedt beschutting en creëert mee het nodige microklimaat voor de teelt van wijnstokken.

De DOC-wijnen Bramaterra en Bramaterra Riserva moeten uit de volgende druivenrassen bestaan: Nebbiolo (Spanna) van 50% tot 80%; Croatina, tot een maximum van 30%; Uva rara (Bonarda novarese) en Vespolina alleen of samen tot een maximum van 20%. Een DOC Bramaterra moet minstens 22 maanden rijpen waarvan 18 maanden in hout. De Riserva moet minstens 34 maanden rijpen, waarvan ten minste 24 in hout.

33,95 €
Abonneren op Bramaterra