Artemisia Pecorino: 5 jaar op rij verkozen tot beste wijn

Artemisia Pecorino: 5 jaar op rij verkozen tot beste wijn

Geen enkele voetbalploeg speelt 5 jaar op rij kampioen. Of het zou Juventus Turijn moeten zijn.

Niet toevallig een Italiaanse club misschien. Want Italië is ook het land van de Artemisia Pecorino, een droge en frisse witte wijn die al jaren aan de absolute top staat.

Deze kanjer, van het domein Tenuta Spinelli in de Marche regio, werd onlangs voor het vijfde jaar op rij bekroond met een Tre Bicchieri (“3 glazen”) award van Gambero Rosso.

Een indrukwekkende prestatie. En wel hierom.

Internationaal hoog aangeschreven ranking

De Gambero Rosso organisatie én hun jaarlijkse awards staan internationaal hoog aangeschreven. Dat komt door hun wetenschappelijke manier van selecteren en quoteren. De kenmerken: een consequente methodologie en absolute onafhankelijkheid.

Alle testen gebeuren onder blinddoek en honderden proevers worden elk jaar bij het proces betrokken. Duizenden wijnen passeren de revue. Slechts 1 op 60 krijgt een Tre Bicchieri toegekend. Minder dan 2%. Een moordende selectie. Dit jaar kregen 428 wijnen zo’n award.

Om die reden wordt de Tre Bicchieri lijst zowel in Italië als door de internationale wijngemeenschap aanzien als de ultieme erkenning voor een Italiaanse wijn.

Zo’n award 5 keer op rij binnenrijven? Dan ben je niet goed maar supergoed. En dat voor minder dan 12 euro per fles. Ontdek de Artemisia Pecorino nu zelf.